Islamitische bank Emiraten gaat naar Marokko

marokko
72
16 apr '15
Islamitisch bankieren krijgt in Marokko steeds meer vorm. De politiek is er hard mee bezig en ook steeds meer bedrijven uit het Midden-Oosten beloven zich te vestigen in het Noord-Afrikaans land.

Emirates Islamic Bank (EIB) heeft bekendgemaakt zich de komende jaren in Marokko te zullen vestigen om islamitische bankproducten aan te bieden, meldt de krant Al Etihad. Onderdirecteur Jamal Ben Ghalida zei daarover dat de plannen nog helemaal open liggen. EIB wil de Marokkaanse en Egyptische markt op en zal daarvoor een nieuwe banklicentie aanvragen of bestaande banken overnemen. Dat een bank uit de Emiraten zich in Marokko wil profileren is niet zo gek want beide landen onderhouden uitstekende economische en maatschappelijke banden. 

Volgens de Marokkaanse Bank zullen de eerste islamitische banken in Marokko vanaf komend jaar beschikbaar zijn. De autoriteiten hebben tientallen aanvragen binnengekregen van zowel binnenlandse als buitenlandse banken die financiële bankdiensten willen aanbieden in Marokko. 

Behoefte Marokko schatte deze behoefte van de consument goed in want het 'westers' model van bankieren stort langzaam in. Vorig jaar keurde het daarom een wet goed die deze halal manier van bankieren mogelijk maakt. 

© Redactie 2015
marokko
islamitisch bankieren
emiraten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?