Marokko blij met Nederlands initiatief cybertop

marokko
1
17 apr '15
Marokko was met een delegatie onder leiding van ambassadeur Abdelouahab Bellouki ook aanwezig tijdens de tweedaagse cybertop in Den Haag.

Tijdens de top werd gesproken over cyberveiligheid en internetcriminaliteit. Enige concrete uitkomst van de Global Conference on CyberSpace is de oprichting van een bureau voor cyberveiligheid, dat in Den Haag wordt gevestigd. Er komen voorlopig drie mensen te werken. 

Het bureau moet helpen bij problemen, door landen en bedrijven die hulp nodig hebben in contact te brengen met mensen en organisaties die kunnen helpen. Marokko - dat optrad als een van de oprichtingspartners -prees het initiatief en ziet kansen. Het Noord-Afrikaans land nam de bijeenkomst zeer serieus, gezien de delegatie die het naar Nederland stuurde. 

Ook in Marokko is internet in opkomst en daardoor krijgt het land met complexe vraagstukken te maken zoals cyberveiligheid en de strijd tegen internetcriminaliteit.

Kritiek Voor de mensen in de IT-wereld is de cybertop in Den Haag eigenlijk een lachertje. Dat zegt internetondernemer en jurist Danny Mekic'. ,,Over het belangrijkste hebben ze het niet: internetspionage door overheidsdiensten. Landen moeten de hand in eigen boezem steken. 

De grootste dreiging voor het internet komt van overheden zelf. Ze schieten gaten in alles wat het internet veilig en stabiel maakt en ze houden elkaar de hand boven het hoofd. Het is een ongeloofwaardig congres'', aldus Mekic'. 

© Redactie 2015
marokko
cybertop
den haag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi