Premier Marokko niet blij met opgebloeide liefde tussen partijleden

marokko
2
23 apr '15
Premier Abdelilah Benkirane is op z'n zachtst gezegd niet blij met de romance tussen twee onderministers van zijn Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD).

Habib Choubani is onderminister van het ministerie voor betrekkingen van het Parlement en de samenleving terwijl Soumia Benkhaldoun onderminister van Hoger Onderwijs is. De twee PJD-leden zouden het huwelijksbootje in willen stappen terwijl Benkhaldoun net gescheiden is en Choubani volgens geruchten op papier nog getrouwd is. Hoewel Benkirane zich niet met de privéperikelen wil bemoeien irriteert hij zich toch aan de gang van zaken omdat de geruchten van schadelijk zijn voor het islamitisch imago van de partij. 

Dat deed hij tijdens een vergadering van het uitvoerend comité van zijn partij. Volgens hem zal iedereen in de partij verantwoordelijk worden gehouden voor mogelijke gevolgen van hun beslissingen. Naast het islamitisch imago zou er ook politieke schade zijn. Een speciale commissie moet in kaart brengen wat voor problemen het aanstaand huwelijk zal opleveren en moet bovendien de schade zoveel mogelijk beperken. 

Oppositiepartij Istiqlal bracht de feiten naar buiten en schroomde niet om hard uit te halen. Benkhaldoun reageerde op Facebook door te stellen dat het de zaken van partijleider Hamid Chabat niet zijn en sprak enkele geruchten tegen. 'Ik ben al meer dan een jaar gescheiden en het zijn Chabat's zaken niet', klonk het toen.

© Redactie 2015
marokko
abdelilah benkirane
pjd
habib choubani
soumia benkhaldoun
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi