Lau G. in afscheidsbrief: 'Ga in hoger beroep voor mij'

algemeen
9
28 apr '15
Lau G. heeft zijn advocaat Marcel Heuvelmans in een afscheidsbrief gevraagd om na zijn dood in hoger beroep te gaan.

De eventuele schadevergoeding die bij een hoger beroep zou vrijkomen, zou naar zijn zoon Roy moeten gaan. Heuvelmans bevestigde dinsdag berichten hierover in de Limburgse kranten. Hoger beroep is echter niet mogelijk, omdat de zaak eindigt door de dood van G., zei Heuvelmans. De 53-jarige G. pleegde in de nacht van donderdag op vrijdag zelfmoord in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. 

Hij schreef ook afscheidsbrieven aan rechtbank, zijn moeder, partner, ex-vrouw en zijn zoon Roy, aldus Heuvelmans. De raadsman wil verder dat een dagboek dat G. over zijn ervaringen in de EBI schreef, boven water komt, aan zijn zoon Roy wordt gegeven en gepubliceerd wordt. De opbrengst van het honderden pagina's dikke dagboek zou naar zoon Roy moeten gaan. 

Heuvelmans, die samen met advocaat Geert-Jan Knoops de verdediging op zich nam van G., heeft justitie gevraagd via een rechtshulpverzoek mogelijk te maken dat zoon Roy bij de crematie van zijn vader kan zijn. Roy zit in een Spaanse cel op verdenking van hennepteelt. De crematie zou uiterlijk volgende week dinsdag moeten plaatsvinden, aldus Heuvelmans. 

De rechtbank veroordeelde G. donderdag tot levenslange gevangenisstraf wegens de moord op Fouad Bendella en Karim Fourkour in Venray in 2006. 

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Novum 2015
lau g
karim fourkour
fouad bendella
venray
moord
zelfmoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?