Minister reageert op sollicitatie Yassine, Marcouch stelt Kamervragen

algemeen
36
29 apr '15
Gisteren berichtte onze redactie in het artikel 'Sollicitatie: Yassine niet welkom, minder ervaren Stefan wel' over een kwalijke zaak op de arbeidsmarkt.

Voor Yassine was bij logistiekbedrijf S5 geen plek, maar toen hij onder de naam Stefan solliciteerde kon hij direct op gesprek komen. De 26-jarige werkzoekende gaf Stefan een vrijwel identieke CV. Wel had 'Stefan' één jaar minder ervaring dan Yassine. Desondanks was Stefan de 'ideale' kandidaat volgens S5. Lees hier het hele verhaal.

Asscher Minister van Sociale Zaken, Lodewijk Asscher, reageerde tegenover Marokko.nl over de kwestie. 'Als hier sprake is van discriminatie dan is dat onacceptabel. Discriminatie is verboden en een strafbaar feit. Helaas komt het nog te vaak voor in ons land. Ik kan als minister deze specifieke casus niet beoordelen. Of er sprake is van discriminatie is aan het College voor de rechten van de mens of de rechter'.

De minister riep Yassine op om vooral aangifte te doen. 'Ik roep Yassine dan ook op deze ervaring voor te leggen aan het College of aangifte te doen bij de politie.' Ook benadrukte Asscher dat hij er alles aan doet om bedrijven die discrimineren uit te sluiten van overheidsgeld. 

'Vanuit de overheid werk ik er aan bedrijven die zich schuldig hebben gemaakt aan discriminatie uit te sluiten van overheidsopdrachten.'

Kamervragen PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch wil het fijne over de zaak weten en meldt tegenover Marokko.nl dat hij Kamervragen gesteld heeft. Hij vroeg onder meer of Asscher op de hoogte is van de kwestie. Ook vraagt Marcouch zich af hoe vaak er aangifte gedaan is wegens discriminatie bij sollicitaties en klachten er bij het College voor de bescherming van de Mens zijn binnengekomen. 

Bovendien wil Marcouch weten of de Inspectie SZW bevoegdheden heeft om hiertegen op te treden. 

© Redactie 2015
yassine m
sollicitatie
discriminatie
s5
rotterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi