NIDA reageert op kwestie Yassine: 'Geen woorden maar daden!'

algemeen
20
1 mei '15
Achter de schermen is de Rotterdamse partij NIDA druk bezig geweest om de situatie kenbaar te maken bij het gemeentebestuur.

'Hoogste tijd dat ons stadsbestuur nou eens laat zien dat ze arbeidsdiscriminatie daadwerkelijk serieus neemt en hier concreet iets tegen doet! Laat het nu maar eens zien, geen woorden maar daden', zegt partijvoorzitter Nourdin El Ouali tegen Marokko.nl. NIDA maakte vorige maand nog een politieke zaak van arbeidsdiscriminatie op basis van een hoofddoek door de Rotterdamse zorginstelling Easypool. 

De burgemeester en wethouder gaven toen aan hierin niets te kunnen betekenen omdat het slachtoffer zelf niet in Rotterdam woonde... NIDA heeft zelf contact opgenomen met Easypool, het slachtoffer en de media. De inzet hierop heeft ertoe geleid dat Easypool zich op verschillende manieren, onder andere met een bos bloemen heeft verontschuldigd aan het slachtoffer en zij is alsnog uitgenodigd voor een gesprek. 

De medewerker die zich aan discriminatie schuldig had gemaakt is door de manager berispt en Easypool werkt aan intern beleid om dit soort gevallen van discriminatie in de toekomst te voorkomen. NIDA vindt dat een college van B&W dat pretendeert discriminatie in de stad actief tegen te gaan, deze minimale acties zelf dient te ondernemen.

'NIDA roept de burgemeester en wethouder met klem op om actie te ondernemen tegen discriminatie door logistiekbedrijf S5. Hoe wordt de wet nu concreet gehandhaafd door de gemeente en het antidiscriminatiebureau in dit specifieke geval?', valt in een verklaring te lezen.

© Redactie 2015
discriminatie
yassine
nida
nourden el ouali
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?