Toffe actie op islamofobie in VS: 'Pas op voor moslims, ze komen eraan'

buitenland
8
1 mei '15
In reactie op het groeiend aantal islamofobe acties in de wereld hebben Amerikaanse moslims teruggeslagen op een zeer goede manier.

Beste voorbeeld van islamofobe praktijken is de posteractie van Pamela Geller. De Amerikaanse heeft voor 100.000 dollar aan posters op bussen laten aanbrengen om te waarschuwen voor moslims. Dat deed ze door moslims en Hitler te vergelijken. Washington Post meldt nu dat de moslims terugslaan. Negin Farsad en Dean Obeidallah hebben 20.000 dollar ingezameld voor een tegenreactie. 

Op 140 metrostations lieten ze 144 posters hangen met humoristische berichten. 'Pas op, de moslims komen eraan! En ze zullen je treffen met knuffels zo hevig dat je uiteindelijk je grootmoeder belt om te vertellen dat je van haar houdt', was een van de posters. Een andere poster had de tekst: 'De lelijke waarheid over moslims: ze hebben geweldige recepten voor frittata'. 

Ook benadrukten de twee dat moslims alledaagse dingen hebben uitgevonden: 'Feit over moslims: ze hebben koffie, de tandenborstel en wiskunde. Oh wacht, sorry over de wiskunde. Dat is een vak op school die je nooit terug krijgt'.

© Redactie 2015
islamofobie
discriminatie
pamela geller
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi