Pandeigenaar zet Marokkaanse koffiebar eruit om zelf bar te beginnen

economie
57
1 mei '15
Alia Azouzzi is eigenaresse van koffiebar Espressodates in Rotterdam en voelt zich geflest door de pandeigenaar.

Alia, haar broer en haar man openden twee jaar geleden de koffiebar en investeerden 50.000 euro in de bar, die ze helemaal zelf opknapten. Espressodates is door het bijzonder concept zeer populair maar nu wil de eigenaar plotseling zelf een koffiebar beginnen zegt Azouzzi volgens Metronieuws. De huur bedraagt 1800 euro per maand en in 2013 tekende de onderneemster een contract voor twee jaar.

Na deze jaren kon de eigenaar ze eruit zetten, maar dat was tegen alle verwachtingen in. In totaal was een huurperiode van vijf jaar afgesproken, maar nu moet ze er na 24 maanden al uit. Doodzonde! 'We hadden geen ervaring als ondernemer. Dus we wisten niet hoe het zou lopen.' Door de plotselinge stop verliest Azouzzi zo'n 10.000 euro. Met drie advocaten kijkt ze of ze kan verhinderen dat de eigenaar er met haar concept vandoor gaat. 

'Maar ze zeiden alle drie hetzelfde: iedereen mag een koffiebar beginnen. Daar kan je niks aan doen.' 

Concept Azouzzi staat bekend als iemand die graag iets terugdoet voor haar buurt. Vrouwen uit de buurt bakken lekkernijen, die zij in haar winkel doorverkoopt. Het is daarom nog maar de vraag of de eigenaar van het pand net zo succesvol gaat worden en aan de buurt kan bijdragen. Hij komt bovendien uit een totaal andere omgeving uit Limburg. 

Tijd en zin om te treuren hebben de ondernemers van Espressodates niet. Ze hebben alweer een nieuw pand, iets verderop. Daarin steken ze nu al hun spaargeld. In juni wil Espressodates de nieuwe deuren weer openen.

© Redactie 2015
espressodates
koffiebar
rotterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi