Politietop zegt sorry tegen Yassine

algemeen
31
1 mei '15
De 26-jarige Yassine M. is volop in het nieuws nadat hij door het Rotterdams logistiekbedrijf S5 gediscrimineerd werd bij een sollicitatie.

Toen hij gisteren bij het politiebureau van Zwijndrecht aangifte wilde doen werd hij zonder pardon weggestuurd. Yassine zou dingen uitlokken en daarom wilde de agente geen aangifte opnemen. Dat is echter niet aan haar om te bepalen, erkenden haar chefs, die onder meer door Ahmed Marcouch en Joop.nl werden gebeld. 

'Het is inderdaad zo dat de persoon in kwestie is weggestuurd toen hij aangifte wilde doen van discriminatie. Dat is onhandig want het staat een ieder vrij om aangifte te doen', meldt een politiewoordvoerder van regio Rijnmond tegenover Joop, waar de hele reactie te lezen is. 

Dubbel fail Toen de politietop van de regio duidelijk maakte dat Yassine alsnog welkom is om aangifte te komen doen in Zwijndrecht vertrok hij vrijdagmiddag vol goede moed om een nieuwe poging te wagen. Hij trof echter weer een onvriendelijke medewerkster aan de balie. Er leek miscommunicatie op te treden omdat de vrouw niet op de hoogte was van de uitnodiging om opnieuw aangifte te doen. 

Yassine moest maar een afspraak maken en later terugkomen. 'Om de boel niet verder te laten escaleren heb ik maar een afspraak voor woensdag gemaakt', zegt Yassine tegen Marokko.nl. 'Vriendelijk en servicegericht was het wederom allerminst', voegt hij toe. 

Excuses Enkele uren later kreeg onze redactie een telefoontje, of Yassine contact op wil nemen met de woordvoerder van de politie. De 26-jarige Marokkaanse Nederlander besloot te bellen. 'Ditmaal was het zeer vriendelijk. De politiewoordvoerder wilde in het gesprek graag zijn excuses aanbieden namens de politietop. Zij erkennen dat er veel mis is gegaan.'

Daarmee was voor Yassine de kous af. 'Hij heeft me uitgelegd dat iedereen het recht heeft om aangifte te doen. Ik aanvaarde de excuses, want je kan wel moeilijk gaan doen maar daar schiet je niks mee op.' Inmiddels voelt de gediscrimineerde sollicitant zich gesteund door onder meer Ahmed Marcouch, die wederom Kamervragen heeft gesteld. Ditmaal gingen de vragen over het weigeren van aangiftes opnemen.

Ook minister Lodewijk Asscher en de Rotterdamse moslimpartij NIDA steunen Yassine. 

© Redactie 2015
discriminatie
yassine
s5
rotterdam
politie
aangifte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi