Schoolkinderen Syrië gedood bij luchtaanval

algemeen
55
4 mei '15
Een bombardement van de Syrische luchtmacht in de buurt van een school in Aleppo heeft zeker zeven mensen het leven gekost.

Onder de doden zijn meerdere kinderen, melden het Aleppo Mediacentrum en het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, die de Syrische burgeroorlog met hulp van activisten te velde verslaan. De luchtaanval op de wijk Seif al-Dawla kostte volgens het Observatorium drie volwassenen en vier kinderen het leven. Het Aleppo Mediacentrum houdt het op meer dan tien doden en ongeveer twintig gewonden. 

Een filmpje dat op de Facebookpagina van het Aleppo Mediacentrum is geplaatst toont hoe reddingswerkers een jongetje en een man, beiden hevig bloedend en met gruis bedekt, naar een ambulance dragen. Regeringstroepen en rebellen vechten in Aleppo, de grootste stad van Syrië, al jaren een stadsguerrilla uit. 

Ook in en rond de zuidelijke plaats Maydaa werd zondag hevig gevochten. Langs Maydaa loopt een belangrijke invalsweg van Oost-Ghouta, een boerenstreek ten oosten van Damascus die het regeringsleger al lange tijd probeert te heroveren. 

© Novum 2015
syrië
aleppo
seif al dawla
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?