Marokkaanse man mag niet trouwen om satanisme

marokko
25
6 mei '15
De 26-jarige Amine Khairi mag niet met zijn Duitse vriendin trouwen in Agadir. Je zou denken dat er onjuiste documenten in het spel zijn maar niets is minder waar. Amine zou namelijk in het verleden Satan hebben aanbeden.

In april meldde hij zich bij het hoofdbureau van Agadir om zijn huwelijk met een 'vreemdeling' in gang te zetten, meldt Amine in gesprek met Media 24. 'Iets wat normaliter 24 uur duurt, liep uiteindelijk uit in twee weken in mijn geval', zei hij. 'De tweede dag na het indienen van mijn aanvraag ging ik naar het kantoor om documenten op te halen. Er werd mij medegedeeld dat mijn documenten vertraging oplopen en dat ik moest wachten op een agent die belast is met een administratief onderzoek.'

Enkele uren later kwam de officier. 'Hij vroeg me naar mijn geloof, naar mijn verleden... Lastige vragen die binnen de privacy vallen', zegt Amine. Na het gesprek werd hij meerdere malen gefotografeerd. 

Vreemd lidmaatschap Na twee weken kwam het slechte nieuws. 'Mijn aanvraag is afgewezen, omdat ik lid zou zijn van een satanistische groep', zegt hij vol verbazing. De volgende dag vertrok hij naar een ander bureau. Daar duurde het niet lang tot hij antwoord kreeg. Daarin stond wederom dat hij tot een sekte van duivelaanbidders behoorde. Khairi zou kleding en accessoires hebben verkocht die populair zijn bij deze satanisten. Dit doet hij sinds 2008 niet meer.

Zijn Duitse vriendin zou dit onderstrepen omdat zij deze zogenoemde kleding draagt. Dit tot grote verbazing van beide geliefden. De Marokkaanse man zegt 'gewoon' moslim te zijn terwijl zijn verloofde christelijk is', zegt de bron. 

Amine houdt wel van metal muziek en heeft een rockerlook, maar meer ook niet. Het stel wil de zaak uitvechten met een rechtsgang. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

© Redactie 2015
marokko
amine khairi
duitsland
satanisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi