Facebook en Twitter verboden voor Marokkaanse militairen

marokko
3
11 mei '15
Leden van de Marokkaanse gendarmerie en het leger mogen geen sociale netwerken meer gebruiken. Vooral Twitter en Facebook zijn een doorn in het oog van leidinggevenden.

Hosni Benslimane, commandant van de Gendarmerie en Bouchaib Arroub, generaal van de Koninklijke Strijdkrachten hebben hun leden, ongeacht rang, verboden om gebruik te maken van sociale netwerken. De maatregel werd genomen na een aantal knullige foto's op sociale netwerkpagina's van officieren van de gendarmerie en het leger. Vooral op Facebook zorgt voor problemen. 

Naast foto's posten de leden ook hun klaagzang vaak op sociale netwerken. Zij eisen bijvoorbeeld betere arbeidsomstandigheden. Met name militairen in afgelegen gebieden uiten hun frustraties op Facebook en Twitter, meldt Al Massae. 

In 2012 vond een veroordeling plaats op basis van een foto op Facebook. De militaire rechtbank in Rabat veroordeelde een soldaat tot drie jaar omdat hij een foto had gefotoshopt. Daarop was te zien dat hij zijn gezicht op het lichaam van zangeres Shakira drukt.

© Redactie 2015
marokko
defensie
leger
facebook
twitter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi