Kamervragen om roepen 'Allahoe Akbar' in achtbaan

algemeen
110
12 mei '15
Het kinderprogramma Willem Wever is volop in het nieuws omdat een presentator Allahoe Akbar riep toen hij in een achtbaan zat met een jongetje.

Ajouad El Miloudi (foto) zocht voor het programma uit hoe achtbanen gemaakt worden. Als test ging de presentator en de 12-jarige vraagsteller in de Python in de Efteling. El Miloudi riep daarbij meerdere malen 'Allahoe Akbar'. Geloof het of niet: de Telegraaf spreekt van een 'controversiële' kreet. PVV'er Bosma gaat zelfs Kamervragen stellen over het roepen van Allah is de Grootste. 

Bij moslims is de kreet een normaal gebruik dat op elke moment gedaan kan worden. Hoe onschuldig ook, pers en politiek krijgen het voor elkaar om er een bepaald verhaal van te maken. Bosma zegt dat het absoluut niet kan, zeker niet op de publieke omroep. 

'Dit soort teksten moet je verre houden van kinderen. Dit is het laatste wat mensen horen voordat ze in naam van Allah worden vermoord.' Een woordvoerster van de KRO-NCRV begrijpt er niets van: 'Allahoe akbar is helemaal geen omstreden of beladen term'.  

© Redactie 2015
islamhaat
islamofobie
willem wever
ajouad el miloudi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?