Medewerker Rode kruis misbruikte Marokkaanse kinderen

marokko
6
12 mei '15
De voorzitter van het Spaanse Rode Kruis in Banyoles, Girona, zou drie minderjarige Marokkaanse kinderen hebben misbruikt tussen 2006 en 2011.

De kinderen kregen hiervoor werk en een legale status. Volgens Spaanse media beweren de slachtoffers dat Joaquin Homs ze dwong naakt met hem te slapen. Ook zou hij hen gekust hebben en hun geslachtsdelen aangeraakt hebben. Nieuwssite 20 Minutos zei dat een van de slachtoffers verklaarde dat de verdachte hen wijs maakte dat het aanraken en de kusjes normaal waren. 

Hij hield van hen en was de enige die hen kon helpen, maakte hij de kinderen duidelijk. De Spanjaard kon op deze manier alles met de kinderen doen, verklaarde een van hen. Zij waren volledig afhankelijk van hem voor hun levensonderhoud in het land. Het misbruik vond vooral plaats in zijn huis, maar ook in ruimtes van het Rode Kruis en zelfs in ambulances. 

De officier van justitie heeft 18 jaar geëist tegen Homs. Mogelijk moet hij de slachtoffers ook duizenden euro's schadevergoeding betalen.

© Redactie 2015
marokko
spanje
rode kruis
kindermisbruik
joaquim homs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?