Saudi-Arabië: 'Marokkaanse F16 niet neergehaald'

marokko
35
13 mei '15
Een technische storing of een menselijke fout zou de oorzaak van de crash van een Marokkaanse F16 in Jemen zijn geweest.

De 26-jarige Yassine Bahti is sinds zondag vermist nadat zijn F16 neerstortte. Hoewel de sjiitische Houthi-rebellen claimen dat zij het toestel neerhaalden heeft het Saudisch leger een andere verklaring. In gesprek met AFP zegt brigadegeneraal Ahmed Al-Assiri dat men er absoluut zeker van is dat de F16 niet neergeschoten is. 

Hij voegde eraan toe dat de Marokkaanse piloot nog steeds vermist wordt. De F16 maakte deel uit van een formatie van andere straaljagers en die hebben niets gezien of gemerkt van een grondaanval. Hij riep de sjiitische militie op om contact op te nemen met het Rode Kruis om te informeren over het lot van de piloot. Tenminste, als zij meer weten. 

'Wij vragen deze milities verantwoordelijkheid te tonen als hij nog leeft of over zijn lichaam als hij dood is', zei de Saudische generaal. Vandaag gaat in Jemen een bestand in die alle partijen een adempauze moet geven en om hulporganisaties de kans te geven hulp te bieden aan burgers. Ook is het een goed moment om te kijken of alle partijen over vrede willen praten.

© Redactie 2015
marokko
yassine bahti
saoedi-arabië
houthis
jemen
f16
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi