Nacht van de Vluchteling levert zes ton op

algemeen
0
15 mei '15
De sponsorwandeling van Rotterdam naar Den Haag tijdens de Nacht van de Vluchteling heeft nu al meer geld opgebracht dan vorig jaar.

De teller stond donderdagavond op ruim 600.000 euro en stijgt waarschijnlijk nog richting de 700.000 euro. Dat liet Stichting Vluchteling weten. Vorig jaar liepen de wandelaars een half miljoen bij elkaar. Tijdens de Nacht van de Vluchteling lopen honderden mensen van de Erasmusbrug in Rotterdam naar het Humanity House in het centrum van Den Haag, een afstand van ongeveer veertig kilometer. 

Vrijdagochtend vroeg komen de eerste lopers aan. De deelnemers laten zich sponsoren door vrienden, bekenden en familie. De Stichting Vluchteling heeft niet echt een verklaring voor de hoge opbrengst. De organisatie had juist rekening gehouden met een lager eindbedrag dan vorig jaar. 

,,Er is de laatste tijd al veel gevraagd van mensen, bijvoorbeeld met de actie voor Nepal. Daarom verwondert het ons ook. Misschien is het een reactie op de verharde discussie over vluchtelingen, we hebben het idee dat deelnemers nog fanatieker sponsors hebben gezocht'', zei een woordvoerder van de stichting. 

© Novum 2015
rotterdam
den haag
stichting vluchteling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi