Slechts werkstraf voor mishandeling en discriminatie: 'Flikker op naar je eigen land'

algemeen
9
18 mei '15
De rechtbank in Roermond heeft maandag een werkstraf van vijftig uur waarvan twintig voorwaardelijk opgelegd aan een 55-jarige vrachtwagenchauffeur uit Weert.

Hij had op 18 maart in zijn woonplaats een bijzonder opsporingsambtenaar (boa) geslagen, bedreigd en beledigd. De man had de boa geslagen en toegebeten: ,,Kutwijf, flikker op naar je eigen land''. Burgemeester Jos Heijmans van Weert was bij de zaak aanwezig. Hij is het geweld tegen de ambtenaren zat en wilde dat punt maken. Hij zei dat de uitspraak hem moed gaf. 

,,Deze zaak was de druppel voor ons. In 2012 waren er 24 agressiemeldingen tegen ambtenaren, in 2013 22, vorig jaar 32 en dit jaar al 7 tot nog toe. Het gaat om agressie, bedreiging en geweld tegen ambtenaren van onder meer burger- en sociale zaken en boa's.'' De straf die de rechtbank heeft opgelegd is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM). 

Het OM liet zwaar meewegen dat agressie en geweld tegen functionarissen in openbare functies steeds vaker voorkomt. Het OM wees daarbij onder meer op het slaan van conducteurs, politieagenten, ambulancemedewerkers en boa's. 

© Novum 2015
roermond
discriminatie
boa
jos heijmans
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi