Jongetje (6) gewurgd, geslagen en gestenigd tijdens spelletje

buitenland
12
19 mei '15
Een jongetje van zes jaar is in Mexico vorige week door een groepje tieners gemarteld waarna hij overleed. Dat gebeurde tijdens een luguber ontvoeringsspel.

Christopher Raymundo Martinez (foto) werd door vijf tieners (11, 13 en 15 jaar) naar buiten gevraagd om brandhout te verzamelen in Chihuahua. Later besloten ze Martinez te vragen of ze hem mochten ontvoeren als spelletje. Hij stemde in waarna zijn handen en voeten werden vastgebonden. Het jongetje kreeg vervolgens klappen, werd gewurgd met een stok met doorns en moest een steniging ondergaan. 

Hij overleed door al het geweld maar voor de jongeren was dat niet genoeg. Martinez werd na zijn dood ook nog in zijn rug gestoken. In een ondiep graf werd het lijk twee dagen later gevonden. De kinderen bedekten hem met planten en een dood dier. De moeder van een van de 15-jarige tieners belde direct de politie toen ze erachter kwam dat haar zoon bij de moordpartij betrokken was. 

Geen straf De kinderen gaven hun daden toe. 'Tijdens het spelen stelde een van de 15-jarigen voor dat de anderen Christopher moesten doden. Het was niet gepland, het was onderdeel van het spel', zei aanklager Sergio Almarez volgens het AD. Na de vermissing van de jongen namen de daders ook deel aan de zoektocht. 

Twee 15-jarige verdachten zullen worden berecht, de anderen komen in handen van jeugdzorg omdat ze te jong zijn voor een strafproces. 'Ik wil gerechtigheid. Als dat niet gebeurt, doen we het eigenhandig', reageerde Christophers moeder. 'Ik, als moeder, eis gerechtigheid. Hoe kunnen ze deze kinderen vrijlaten?'

Mexico reageerde geschokt. De aanklagers spraken hun zorg af over de moord, die volgens hen het gevolg was van sociale ontbinding en afwezigheid van normen en waarden.

© Redactie 2015
mexico
schokkend
christopher raymundo martines
chihuahua
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi