Lichaam Marokkaanse piloot overgedragen aan Marokko

marokko
7
19 mei '15
Het beetje hoop dat Marokko had op een overleving van de neergestorte Yassine Bahti is nu vervlogen. De laatste dagen is alles in het werk gezet om zijn lichaam terug te krijgen.

De gebeurtenis krijgt door allerlei verschillende verklaringen van verschillende autoriteiten een pijnlijk randje. Vorige week verdween de F16, met daarine Yassine Bahti, van de radar in Jemen. Hij was door een technische of menselijke fout neergestort. Omdat er veel onduidelijkheid bestond over het lot van de piloot liepen de berichten zeer uiteen. Zo zou zijn lichaam in handen van sjiitische rebellen zijn, terwijl andere geluiden beweerden dat hij levend is opgepikt door een soennitische stam.

De Marokkaanse luchtmacht FAR gaf eerder deze week echter aan dat Bahti is omgekomen. Een vliegtuig is naar Jemen gestuurd met daarin een forensisch team dat zijn identiteit moet vaststellen bij een eventuele vondst van het lichaam. Volgens Al Akhbar zullen de rebellen het lichaam van Bahri overdragen. 

Bemiddeling Achter de schermen is de voormalig Marokkaanse VN-gezant in Jemen, Jamal Benomar, druk geweest met het onderhandelen. Dat resulteerde gisteren in het overdragen van het lijk aan Artsen zonder Grenzen. Ook de sultan van Oman zou geholpen hebben bij de bemiddeling. Nadat het forensisch onderzoek is afgerond zal de repatriëring naar Marokko plaatsvinden.

© Redactie 2015
marokko
yassine bahti
jemen
piloot
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi