Levenslang voor man in Marokko die vrouw in brand stak om polygamie

marokko
20
20 mei '15
Een familiedrama heeft de bevolking van Ksar El Kebir flink doen schrikken.

Daar verbrandde een man zijn echtgenote omdat zij het niet toestond dat haar echtgenoot een tweede vrouw nam. Hij heeft van de rechter een levenslange gevangenisstraf opgelegd gekregen en moet bovendien 200.000 dirham boete betalen. De uitspraak komt op het moment dat polygamie in Marokko veelbesproken is door de twee ministers die in het huwelijksbootje stapten. Beide ministers zijn ontslagen. Soumia Benkhaldoun trouwde onlangs met Habib Choubani, die al een vrouw heeft.  

Brandstichting De 33-jarige verdachte is volgens Al Akhbar Al Yaoum berecht voor brandstichting met de dood tot gevolg en plichtsverzuim jegens zijn vrouw. De aanklacht dateert van 21 januari, toen hij zijn huis in brand stak en zijn drie kinderen redde. Zijn dertigjarige vrouw overleefde het niet. 

Zijn oudste zoon (12 jaar) bevestigde tegenover de politie dat zijn vader de brand opzettelijk aanstak. Hij werd later gearresteerd voor de moord op zijn vrouw. Tijdens het onderzoek werd duidelijk waarom hij dat deed.

Tweede vrouw Rechercheurs spraken met beide families en daar bleek uit dat de dader een tweede vrouw wilde. Zijn vrouw gaf hem daar echter geen toestemming voor. Hij begreep niets van de weigering en overwoog een scheiding. Omdat dat hem de nodige centen gaat kosten begon hij zijn vrouw te mishandelen, zodat ze zelf een scheiding aan zou vragen. 

Ze bleef echter volhouden waardoor de man zijn duister plan bedacht. Hij besloot het huis in brand te steken om vervolgens te doen alsof het een ongeluk was.

© Redactie 2015
marokko
ksar el kebir
moord
polygamie
familiedrama
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi