Politicus Marokko kritisch over naaktheid tijdens Mawazine

marokko
54
21 mei '15
Een lid van de regerende islamitische PJD-partij heeft zich kritisch getoond over de gastartiesten die op Mawazine optreden.

Aziz Rabbah, minister van Transport en Logistiek, klaagde tegenover persbureau MAP over naaktheid van de zangers die optreden. Hij doelt daarmee ongetwijfeld op artiesten zoals Madonna, Rihanna en Jennifer Lopez. Ook voor dit jaar heeft Mawazine grote namen weten te strikken. Rabbah zei dat Marokko een open land is maar dat er ook waarden zijn. Daarom kan het eigenlijk niet dat zangeressen zich zo schaars kleden, aldus Rabbah. 

Ook is hij van mening dat het festival niet ideaal gepland is omdat het samenvalt met de schoolexamens. Ook universiteiten hebben in deze periode examens. Het is niet de eerste keer dat een lid van de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD) kritisch is. In 2011 zei Basma Hakkaoui dat het zonde van het geld is dat Shakira naar Marokko komt. Ook vond ze dat de show pornografie ademde en vol zat met seksuele toespelingen. 

Ook Elton John kreeg in 2010 de volle laag om zijn geaardheid. Om bij Mawazine aanwezig te zijn zullen Marokkanen overigens diep in de buidel moeten tasten. Kaartjes voor de absolute sterren kosten zo'n 1200 dirham.

© Redactie 2015
marokko
mawazine
aziz rabbah
pjd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi