'Omstreden' sjeik Abdullah Al Muslih is Nederland dankbaar en wijst moslims op plicht

algemeen
43
25 mei '15
De gerespecteerde islamgeleerde Abdullah Al Muslih was dit weekend in Nederland om lezingen te geven over vrede en liefde in het geloof.

Zoals gewoonlijk kwam er vanuit de media een haatcampagne voordat de sjeik ook maar voet aan grond zette in Nederland. Al gauw kreeg ook hij de stempel van 'haatsjeik'. Tijdens zijn lezingen in onder meer Eindhoven en Utrecht heeft hij echter het tegendeel bewezen. Zaterdagmiddag vond in de Utrechtse Omar al-Farouk moskee de lezing van Al Muslih plaats. Dat moslims zich weinig aantrekken van de negatieve publiciteit bleek wel uit de honderden bezoekers die middag. 

Al Muslih gaf eerst een lezing en beantwoordde daarna publieksvragen over onder meer de Ramadan en het gebed. Het publiek luisterde aandachtig naar de woorden over vrede, liefde en respect in de islam. Tot slot richtte hij zijn woorden tot Nederland: 'Namens mezelf en alle islamgeleerden kan ik jullie zeggen dat we het Nederlands koningshuis, de regering en de bevolking dankbaar zijn'. 

Hij wees daarbij op de moslims in Nederland, die hier wonen, werken en samenleven met de Nederlandse niet-islamitische bevolking. Al Muslih vertelde de aanwezigen dat daarin ook een grote verantwoordelijkheid bij de moslims in Nederland ligt. Zij moeten zich respectvol gedragen en het juiste beeld van de islam tonen. 

De Saudische geleerde weet echter ook dat moslims in Nederland het nodige te verduren hebben. Ook daarover was hij duidelijk: 'Laat bepaalde negatieve woorden en gebeurtenissen de liefde en relatie tussen jullie (dwz. moslims en niet-moslims) niet verpesten'.

Bekijk hier de hele lezing terug.

© Redactie 2015
abdullah al muslih
islamhaat
islam
geleerde
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?