Mounir El Hamdaoui doneert bijna ton voor zieke Amira (11)

marokko
120
25 mei '15
Marokkaans ex-international Mounir El Hamdaoui is een absolute held! Hij doneerde namelijk 94.000(!) euro voor de behandeling van een ziek meisje.

Het verhaal van Amira is hartverscheurend. Het elfjarig meisje heeft botkanker en in Nederland kunnen ze niets meer voor haar betekenen. In Duitsland kreeg het gezin van Amira hoop nadat artsen daar lieten weten dat Amira de ziekte kan overleven. Dat gaat echter een heleboel geld kosten en daardoor veranderde de hoop in een nachtmerrie. Er moest namelijk 144.000 euro op tafel komen voor de behandeling. 

Bijzonder Maar gelukkig! Gelukkig zit er een hoop goedheid in de islamitische gemeenschap van Nederland. Stichting Chhiwat Bladi beloofde de moeder alles in het werk te zullen stellen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Amira. Het verhaal van Amira is ontzettend bijzonder. Amira onderging samen met haar vriendinnetje Aliza de chemokuren. Chhiwat Bladi zamelde vorig jaar ook geld in voor Aliza.

De kleine Aliza overleefde het echter niet (moge Allah haar doen herenigen met haar ouders in djennah). Voor haar dood zei ze tegen haar moeder dat ze het geld moest doneren aan Amira als ze het zelf niet zou overleven. Dat is dan ook wat de moeder van Aliza gedaan heeft: 25.000 euro doneren aan Amira. Middels een ongelofelijk snelle inzameling via de Facebookpagina Chhiwat Bladi werd nog eens 41.000 euro ingezameld. 

Allahu Akbar Het geldbedrag was echter nog lang niet genoeg om de behandeling van Amira te kunnen betalen. De initiatiefneemster van Chhiwat Bladi kreeg vandaag echter een geweldig telefoontje van de echtgenote van El Hamdaoui. Zij liet weten dat zij en haar man het bedrag van 94.000 euro betalen. Dat maakt een totaal van 160.000 euro. El Hamdaoui wilde overigens dat de donatie geheim bleef maar lekte later toch uit. 

De donatie zorgt er voor dat het geld voor Amira binnen een paar dagen binnen is. Het enige wat El Hamdaoui ervoor terug wil is dat de moslims die het lezen een smeekbede doen bij Allah voor het gezin van El Hamdaoui. En vergeet uiteraard Amira niet in jullie dua's. 

© Redactie 2015
marokko
amira
aliza
botkanker
mounir el hamdaoui
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?