Wydad Casablanca kampioen van Marokko

marokko
6
25 mei '15
Na dertig speelronden is de Marokkaanse competitie afgelopen. Een seizoen met winnaars en verliezers.

Wydad Casablanca won het kampioenschap, terwijl Chabab Khenifra en Ittihad Khemisset zullen degraderen. Naast kampioen Wydad Casablanca zullen ook Olympique Khouribga, Kawkab Marrakech en FUS Rabat in 2016 deelnemen aan de Afrikaanse competities. 

Wydad Casablanca bleek het afgelopen seizoen de sterkste club van Marokko. De ploeg van John Toshack, oud-coach van Real Madrid, bleef na dertig speelronden drie punten voor op Olympique Khouribga. Dit kampioenschap was de 18e titel van Wydad Casablanca. Het vorige landskampioenschap van Wydad Casablanca werd in 2010 gevierd. 

Degradatie en promotie Chabab Khenifra en Ittihad Khemisset eindigden dit seizoen respectievelijk op de 15e en 16e plaats. Dat betekent dat de beide ploegen zullen degraderen. De clubs zullen afgelost worden door Ittihad Tanger en Mouloudia Oujda. Tanger werd het afgelopen seizoen kampioen van de Marokkaanse tweede divisie, terwijl Oujda op de tweede plaats eindigde.

Afrikaans clubvoetbal Kampioen Wydad Casablanca en Olympique Khouribga, de nummer twee, zullen in 2016 deelnemen aan de CAF Champions League. Kawkab Marrakech en FUS Rabat zullen deelnemen aan de CAF Confederation Cup. Kawkab Marrakech eindigde op de derde plaats in de Botola. FUS Rabat, de ploeg van oud-international Regragui, won de beker.

© Atlas-Lions 2015
marokko
casablanca
khenifra
khemisset
khouribga
rabat
marrakech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi