Moskee in Amerika biedt gratis medische zorg aan moslims en niet-moslims

buitenland
7
26 mei '15
De Masjid Maryam Islamic Center in Debary, Florida, is begonnen met het verstrekken van medische zorg aan mensen met lage inkomens of mensen zonder ziektekostenverzekering.

Daarbij maakt men geen onderscheid in religie, dus iedereen is welkom. Het gezondheidscentrum dat aan de moskee verbonden is opende zondag de deuren met een barbecue en het doorknippen van een lintje. Geschoolde artsen zullen gedurende een maand professionele hulp bieden aan patiënten. Ook zal de kliniek labdiensten aanbieden en recepten uitschrijven.

Gezondheidszorg is in de VS erg duur en voor arme mensen is het haast onmogelijk om betaalbare gezondheidszorg te krijgen. 'We moeten iets teruggeven aan de gemeenschap', zei moskeevoorzitter Riaz Quresshi. 'Een van de leren van de islam is om God te dienen door de mensheid te dienen', zegt hij tegenover Dayton Beach News Journal. 

Met dergelijke initiatieven willen moslims het ware beeld van de islam aantonen en de principes van vrijgevigheid en verdraagzaamheid tonen. Islamitische instellingen in de VS bieden wel vaker gratis gezondheidszorg aan. Zo is er naast de kliniek in Florida ook de Rahma Clinic in New York, de Rode Halve Maan kliniek in Alabama en de islamitische kliniek in Memphis.

© Redactie 2015
moskee
islam
florida
vs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi