Opnieuw haatcampagne om islamprediker in Almere

algemeen
70
27 mei '15
De Belgisch-Marokkaanse imam Tarik Chadlioui, ook wel Tarik Ibn Ali genoemd, is dit weekend een van de gastsprekers op een benefietconferentie in Almere-Buiten.

Hij is uitgenodigd door de moskee Omar Ibn Al Khattab. Dat staat te lezen op de Facebookpagina van Moslimjongeren Almere, die een flyer van de bijeenkomst hebben geplaatst. Media zijn wederom een haatcampagne begonnen tegen de zoveelste islamitische preker. Broeder Tarik ibn Ali is veelbesproken omdat hij wordt gezien als de inspirator van het inmiddels opgedoekte Sharia4Belgium. 

In een rechtszaak tegen de voormalig voorman van de beweging zei de rechter eerder dit jaar dat Sharia4Belgium zelf geen aanslagen pleegt, maar die wel nastreeft. Tarik Ibn Ali zou ook banden hebben met jihadstrijders in Syrië. Bewijzen voor deze beweringen konden echter nooit getoond worden en zijn gebaseerd op aannames en geruchten.

Moslims luisteren echter graag naar Chadlioui. Hij is geliefd door zijn frisse manier van preken en gebruikt humor om dingen te verduidelijken. Moskeebesturen zien hem ook graag komen omdat hij voor volle moskeeën zorgt.

© Redactie 2015
tarik chadlioui
tarik ibn ali
almere
haatcampagne
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi