Gemeenteraad Almere wil islampredikers weren

algemeen
11
29 mei '15
Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere moet alles in het werk stellen om ,,de komst van onverdraagzame, salafistische predikers te voorkomen''.

Dat vindt een meerderheid van de gemeenteraad van Almere. Na een spoeddebat over de komst van prediker Esam Alowed in de stad werd een motie van de PVV over 'omstreden' (daar heb je het woord weer) predikers aangenomen, meldde fractievoorzitter Toon van Dijk van PVV Almere donderdagavond. 

De raad vindt dat de komst van de bewuste predikers en ronselaars een bedreiging vormt voor ,,de eenheid van de Almeerse samenleving''. Bewijs voor deze aantijgingen is echter nooit voorgedragen. Het uitnodigen van deze predikers door moskeeën noemt de raad onacceptabel. 

Jorritsma zei eerder op de avond dat ze wil dat Duitsland het visum intrekt van de Saudische sheikh Esam Alowed. Hij is te gast op een driedaagse benefietcongres in Almere dat vrijdag begint. De sheikh heeft in Duitsland een visum voor Nederland aangevraagd en gekregen. De gemeente wil ook Tarik Chadlioui weren.

© Novum 2015
annemarie jorritsma
almere
esam alowed
toon van dijk
haatcampagne
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi