Joodse kinderen van school verbannen omdat moeder auto rijdt (video)

buitenland
35
29 mei '15
Vrouwen en een verbod op autorijden... Je zou denken dat het alleen in Saudi-Arabië voor komt maar niets is minder waar.

Zelfs in Londen komt het schijnbaar voor. Een orthodox-joodse groep in Londen verbiedt vrouwen auto te rijden, meldt Joop. Moeders die dat toch doen krijgen het zwaar te verduren. Hun kinderen worden in dat geval van joodse scholen getrapt. De nieuwsbron is keihard en spreekt over een sekte in noord-Londen die veel aanhangers heeft in Israël en 'achterlijke regels koestert'. 

In een brief staat: 'Moeders van leerlingen die begonnen zijn met autorijden hebben veel woede veroorzaakt onder de ouders van onze leerlingen. Daarom is het met ingang van juni niet meer mogelijk dat een student studeert binnen onze onderwijsinstellingen als zijn haar moeder autorijdt'. Andere joodse groepen stellen dat het om een ultraorthodoxe opvatting gaat waar gematigde joden niets mee te maken hebben. 

Volgens een woordvoerster van de joods-orthodoxe Feministische Alliantie verdraait de groep de joodse wetten en regels. De Britse onderwijsinspectie gaat de zaak onderzoeken.

© Redactie 2015
joden
londen
extremisme
mensenrechten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?