Huiveringwekkend: moslima's mogen school niet in om lange rok

algemeen
99
29 mei '15
Vrijdagmiddag mochten leerlingen van de Brusselse school Institut de Mot-Couvreur plotseling hun school niet meer in.

Het zou gaan om ongeveer dertig leerlingen. De reden is op z'n zachtst gezegd zorg- en lachwekkend te noemen. De school noemt het weigeren een gevolg van een reglement waarin staat dat 'religieuze symbolen' verboden zijn. Blijkbaar hoort daar ook een lange rok bij. Alsof het niet erg genoeg is dat moslima's geen hoofddoek meer mogen dragen op school is bedekkende kleding nu ook verboden in sommige scholen. 

De leerlingen die geweigerd werden droegen volgens Belgische bronnen lange kleurrijke rokken. Een brug te ver, oordeelt de school. Zelfs de politie werd opgetrommeld om de deuren in de gaten te houden. De handelswijze zorgt voor ontluistering, verdriet en schokkende reacties in België. Daar voelen moslims zich steeds vaker in een hoekje gedrukt en beperkt in hun vrijheid. 

Lafaard De school blijkt ook nog eens een laffe directeur te hebben. Hij waste zijn handen in onschuld en stelt 'slechts te doen wat er in de reglementen staat'. Sterker nog: volgens hem voert hij beleid uit dat door de plaatselijke bestuurder Faouzia Hariche is opgesteld. Na de oorlog tegen de hoofddoek lijken Belgische scholen nu ook de strijd aan te gaan met wijde kleding.

In Mechelen werd overigens ook een moslima geweigerd om haar lange rok. Die school verschuilt zich achter 'veiligheidsredenen'. Gek genoeg (of niet?) geldt deze regel niet voor hoge hakken, minirokjes of piercings. 

Door deze nieuwe ontwikkeling ontstaat een absurde ontwikkeling waar kinderen zich best 'naakt' mogen kleden terwijl zij die zich bedekken worden bestraft. Welkom in het nieuwe Europa!

© Redactie 2015
moslima
brussel
islamhaat
moslims
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?