Blatter blijft FIFA-baas

sport
38
29 mei '15
Sepp Blatter blijft voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA.

De 79-jarige Zwitser hoorde vlak voor de tweede stemronde dat zijn uitdager prins Ali bin-Al Hussein zich terugtrok uit de verkiezingsstrijd. 

KNVB Teleurgesteld wandelde Michael van Praag vrijdagavond uit het Hallenstadion van Zürich, waar Sepp Blatter zojuist was herkozen als voorzitter van de FIFA. ,,Natuurlijk ben ik teleurgesteld'', zei de voorzitter van de KNVB. ,,Hij krijgt er gewoon weer vier jaar bij. Dit is verschrikkelijk.'' Op zeven stemmen na veroverde Blatter niet de benodigde meerderheid van meer dan twee derde van de stemmen in de eerste stemronde. 

Diens uitdager prins Ali bin Al-Hussein besloot zich echter echter toch terug te trekken, omdat hij geen vertrouwen meer had in een goede afloop van een tweede stemronde. Wat betreft de Jordaniër was het verschil te groot. Blatter kreeg in de eerste stemronde 133 stemmen, tegenover prins Ali slechts 73. 

,,Ik vind het jammer dat prins Ali zich heeft teruggetrokken'', zei Van Praag. ,,Ik had dat niet gedaan, maar het verschil was wel groot.'' 

Ziek Luis Figo had geen goed woord over voor de herverkiezing van Sepp Blatter als voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. De Portugees, die zich vorige week terugtrok uit de verkiezingsstrijd, noemde het resultaat van de verkiezing een nieuwe zwarte dag. ,,Dat Blatter herkozen is, toont hoe ziek deze organisatie is'', aldus de voormalig topvoetballer. 

Figo laakte met name het gedrag van Blatter omtrent het corruptieschandaal waarbij zeven kopstukken werden opgepakt. De bejaarde Zwitser (79) gaf aan niet iedereen te kunnen controleren. ,,Dat is een belediging voor de intelligentie van iedereen'', vond Figo. 

,,Hij is verantwoordelijk voor het punt waarop de FIFA nu is gekomen. De FIFA heeft met deze verkiezing verloren, maar belangrijker nog: het voetbal heeft verloren en iedereen die écht om de sport geeft.'' 

© Novum 2015
fifa
sepp blatter
ali bin al hussein
zwitserland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi