Moslima krijgt geen ongeopend blikje: kan als wapen gebruikt worden

buitenland
63
1 jun '15
De 31-jarige Tahera Ahmad wist niet wat ze meemaakte toen ze een geopend blikje kreeg tijdens een vlucht van de maatschappij United Airlines.

Volgens CNN kreeg Ahmad een geopend blikje en toen ze uit hygiënische motieven om een dicht blikje vroeg werd dat geweigerd. Volgens de stewardess kon ze een dicht blikje als wapen gebruiken. Haar buurman kreeg zonder moeite wel een dicht blikje bier. Ahmad is hoofd van de Interreligieuze Dialoog van Northwestern University en was van Chicago onderweg naar Washington. 

Daar zou ze een conferentie bijwonen die de dialoog tussen Palestijnse en Israëlische jongeren moet bevorderen. Na haar vlucht zette ze op haar Facebookpagina een bericht over de gebeurtenis. ook viel te lezen dat een andere passagier haar uitschold vanwege het moslim-zijn. 'Ik zit in een vliegtuig van United Airlines waar mijn tranen vloeien uit vernedering', klonk het.

Ahmad vliegt wel vaker met United Airlines en een ongeopend blikje was tijdens deze eerdere vluchten nooit een probleem. Een woordvoerder van de maatschappij meldt dat de stewardess heeft getracht om Ahmad tevreden te stellen maar dat dat niet gelukt is. Het incident zou een 'misverstand' zijn. 

Ahmad zou in een gesprek met United Airlines excuses hebben ontvangen maar desondanks voelde ze zich niet serieus genomen tijdens het gesprek.

Lees hier het bericht van Ahmad.

© Redactie 2015
moslima
islamhaat
discriminatie
vs
tahera ahmad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi