Bakkali weet waar hij gaat spelen: 'Dertien aanbiedingen gehad'

sport
12
1 jun '15
Bakkali weet snel waar zijn toekomst ligt.

De aanvaller van PSV, die in Eindhoven op een zijspoor is geraakt, zei in een interview dat hij voor 95 procent zeker weet waar hij naartoe gaat. De Belgisch-Marokkaanse vleugelspeler neemt PSV niks kwalijk. In gesprek met Sporza blikt de aanvaller terug op zijn periode waarin het bergafwaarts ging. 

"PSV had twee flankspelers die voor mij in de pikorde stonden. De club wilde dat zij speelden, zodat ze verkocht konden worden. Zodra zij weg waren, zou ik mijn kans krijgen, maar zolang wilde ik niet wachten." Bakkali was ongeduldig en kreeg door een blessure ook een terugslag in zijn ontwikkeling. Volgens hem zei PSV: 'Teken bij en alles is opgelost.' Maar dat ging te kort door de bocht, vindt Bakalli. 

"Dat wilde ik niet. Ik heb het lef gehad om een jaar te wachten tot mijn contract afliep en nu is het bijna zo ver. Maar ik neem PSV niks kwalijk." De  aanvaller heeft begrip voor het standpunt van PSV. "Het mag er dan slecht afgelopen zijn, ik heb bij die club ook veel mooie momenten beleefd sinds ik daar op mijn twaalfde terechtkwam. Ik beschouw het afgelopen seizoen niet als verloren. Ik heb veel geleerd en ben volwassen geworden."

Pers "Ik heb de pers gemeden, omdat ik problemen gehad heb in Nederland. De media wilden me zwart maken en ze hebben mijn woorden een paar keer verdraaid. Ze proberen me over te laten komen als een onaangenaam persoon", zegt Bakkali tegen de Belgische omroep.

"Maar tegen jullie kan ik zeggen dat ik nog besta en dat mijn keuze voor mijn nieuwe club voor 95 procent vastligt. Ik heb dertien aanbiedingen gekregen, waarvan eentje van Anderlecht, maar ik wilde naar een grote competitie. Dat zal ook het geval zijn. Ik maak snel mijn beslissing bekend."

© Voetbalprimeur 2015
zakaria bakkali
psv
transfer
eindhoven
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?