President Jemen bereid tot overleg met Houthi's

buitenland
3
3 jun '15
De gevluchte president van Jemen is bereid deel te nemen aan vredesoverleg met de sjiitische Houthi-rebellen, die grote delen van zijn land in handen hebben.

Dat heeft een vertrouweling van president Abed Rabbo Mansour Hadi gezegd. Hadi zei eerder pas met de Houthi's te willen praten als die zich zouden terugtrekken en ontwapenen. De gesprekken in Genève zijn een initatief van de Verenigde Naties en werden eerder deze maand nog uitgesteld. Een bron zei dat de VN nu hopen dat de gesprekken 10 juni kunnen beginnen. 

De nummer twee van de Houthi's, Mohammed al-Houthi, liet weten dat zijn mensen nog steeds bereid zijn tot overleg met Hadi en de zijnen. De luchtaanvallen die de door Saudi-Arabië geleide coalitie al weken uitvoert op de Houthi's gingen dinsdag weer door. 

Voor het eerst sinds de Saudiërs zich in de strijd mengden werd het algemene hoofdkwartier van het leger in de hoofdstad Sanaa getroffen. Ook buiten Sanaa en in de zuidelijke havenstad Aden werden doelen van de Houthi's bestookt. 

© Novum 2015
jemen
houthis
abed rabbo mansour
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi