Marokko en WK 2010: Blazer geeft omkoping Zuid-Afrika toe

marokko
9
4 jun '15
De Amerikaan Chuck Blazer, voormalig lid van het hoofdbestuur van de wereldvoetbalbond FIFA, heeft bekend dat er bij de toewijzing van het WK in 2010 in Zuid-Afrika sprake is geweest van omkoping.

Marokko streed met Zuid-Afrika om toewijzing van het WK. Ook heeft hij toegegeven dat hij rond het WK in 1998 in Frankrijk steekpenningen heeft aangenomen. Dat valt op te maken uit het rechtbankverslag dat woensdag via de Amerikaanse justitie in de openbaarheid is gekomen. Blazer was tot 2013 lid van het dagelijks bestuur van de FIFA. Hij trad af terwijl er een onderzoek naar hem liep door de FIFA en de FBI. 

Vervolgens bekende hij dat hij zich had schuldig gemaakt aan onder meer omkoping, belastingontduiking en witwassen. Blazer heeft nadien de FBI geholpen bij het onderzoek naar andere zwendelaars binnen en buiten de FIFA. Onduidelijk is nog of er een deal is gesloten. Mogelijk ontloopt Blazer, die als kroongetuige wordt gezien in het onderzoek naar corruptie binnen de FIFA, een celstraf door zijn medewerking. 

© Novum 2015
chuck blazer
fifa
sepp blatter
corruptie
wk 2010
marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi