Islamhaters gaan moskee in VS binnen en komen er heel anders uit

buitenland
103
4 jun '15
Ongeveer 250 demonstranten demonstreerden vrijdag bij een moskee in de Amerikaanse stad Phoenix. Tientallen van hen zijn veteranen en kwamen met zware wapens naar de moskee.

Dit om te 'demonstreren' tegen de islam en gewelddadige moslims. De groep verzamelde zich bij een moskee waar twee mannen lid van waren die een aanslag wilden plegen bij een cartoonwedstrijd over profeet Mohammed (vzmh) in Texas. De politie was aanwezig en vreesde volgens Washington Post dat het elk moment zou kunnen escaleren. Hoewel de betogers kwetsende (en soms discriminerende) leuzen riepen bleven de moskeegangers kalm. In plaats van terug te roepen besloten ze dat een van de demonstranten naar binnen mag.

Ander mens Jason Leger - een inwoner van de stad - had een shirt aan met daarop de tekst 'Fuck Islam' en werd uitgekozen. Wat er toen gebeurde is ongelofelijk... Hij ging de moskee binnen en kwam er twintig minuten later heel anders uit. Hij maakte daar het avondgebed mee en dat veranderde hem. 'Het was iets dat ik nog nooit eerder heb gezien. Ik deed mijn schoenen uit, knielde en zag een heleboel vreedzame mensen. De omgang onderling was prima', zegt Leger. 

Hij gaat verder: 'Ik voelde me welkom weet je. Ik denk dat mensen elkaar verkeerd begrijpen, ze zeggen dingen uit emotie, dingen die ze zelf niet geloven'. Paul Griffin, die eerder zei dat het hem niets kon schelen dat het t-shirt met de kreet kwetsend is, verzekerde een kleine groep moslims aan het eind van de demonstratie het niet meer te zullen dragen. 'Ik beloof, de volgende keer dat je me ziet, zal ik dit shirt niet dragen', zei hij terwijl hij de hand van een islamitische man schudde en glimlachte. 

Usama Shami, de voorzitter van de moskee, nodigde iedereen uit om het gebed te komen mee maken. 'Velen van hen hebben nog nooit een moslim ontmoet of met een moslim gesproken. Velen van hen zijn gevuld met haat en woede. Misschien gingen ze naar haatzaaiende websites. Maar als je gaat zitten praten als rationele mensen, zonder al deze slogans, zonder geweren, zullen ze zien dat ze met een ander mens praten.'

© Redactie 2015
islamhaat
liefde
vrede
phoenix
vs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?