'Halal' varkensvlees in Franse supermarkten

buitenland
31
4 jun '15
Moslimconsumenten in Frankrijk wisten niet wat ze meemaakten toen ze op verschillende verkooppunten vlees zagen dat aangeduid werd als 'halal' varkensvlees uit de Europese Unie.

Veel Franse moslims spraken hun onvrede uit en namen contact op met Saphirnews. Halal varkensvlees was genoeg voor een relletje op sociale netwerken. Het merk Shems verkoopt normaal halal vleesproducten maar blunderde duidelijk met halal varkensvlees. Saillant detail: Shems krijgt halalcertificaten van de Franse Vereniging voor Halal Controle, het certificeringsorgaan van de Grote Moskee in Parijs. Saphirnews vroeg om uitleg en kreeg die. E

en van de directeuren reageerde: 'Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden namens het bedrijf voor deze fout. We willen onze consumenten hier niet mee kwetsen'. Winkels die het vlees verkochten werden ook gewaarschuwd door consumenten. Het product werd daarop vaak uit de schappen gehaald. In totaal werden 549 pakken 'halal varkensvlees' over 52 verkooppunten gedistribueerd. De immense blunder zou door een menselijke fout tot stand zijn gekomen. 

Een instelling van de computer zou gewijzigd zijn waardoor de etikettering mis is gegaan. De fabriek waar het vlees vandaan komt zou geheel aan halal gewijd zijn. Varkensvleeslever is daar nooit geproduceerd en het zou in werkelijkheid om rundvlees gaan. Shems gaat de controles nu verbeteren om dergelijke fouten niet meer te maken, beloofde het bedrijf.

© Redactie 2015
halal
haram
varkensvlees
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi