Marokkaan sleept Jennifer Lopez voor rechter

marokko
204
4 jun '15
Een Marokkaanse advocaat heeft een ongebruikelijke klacht ingediend namens een cliënt. De klacht is tegen Jennifer Lopez en de voorzitter van Maroc Cultures gericht.

Hij sleept de twee op basis van artikel 483 en 129 van het Wetboek van Strafrecht voor de rechter. De klager deed zijn verhaal en dat verscheen al gauw in de pers. Hij zegt op 29 mei door Rabat gelopen te hebben toen hij een menigte van beide geslachten, vooral minderjarigen, zag in de buurt van het Sofitel hotel. De klager zei dat Lopez liedjes van laagheid zong met suggestieve gebaren en dansmoves die het fatsoen, norm en moraal kunnen beschadigen. Dat ervoer hij als beledigend. 

De man voegde toe dat de feiten voor een publiek werden gepleegd dat voornamelijk minderjarig was. Volgens artikel 483 kunnen personen die opzettelijk naakt in het openbaar verschijnen of obscene handelingen of gebaren maken bestraft worden wegens het schenden van de goede zeden. Jennifer Lopez maakte zich feitelijk schuldig op alle fronten. Zo was ze schaars gekleed en waren haar gebaren allerminst goed voor de 'goede zeden' van jongeren. Mocht het tot een veroordeling komen - wat schier onmogelijk is - kan JLO Marokko beter mijden. 

Dat terwijl ze haar bezoek 'voor herhaling vatbaar' vond. Mocht ze voet zetten op Marokkaans grondgebied kan ze bij een veroordeling een maand tot twee jaar in de cel belanden en een boete van maximaal 500 dirham verwachten. De wet schrijft voor dat de misdaad 'publiekelijk' is als het in aanwezigheid van één of meerdere personen gebeurde. JLO trok 160.000 bezoekers en miljoenen anderen zagen het optreden op televisiezender 2M.

© Redactie 2015
marokko
jennifer lopez
mawazine
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi