Broers vrij na 31 jaar onschuldig in gevangenis te hebben gezeten

buitenland
3
5 jun '15
Aan twee broers die in de Verenigde Staten waren veroordeeld voor de verkrachting van en moord op een meisje is officieel gratie verleend.

Naast de gratie krijgen Henry McCollum en zijn halfbroer Leon Brown ook een schadevergoeding van omgerekend 670 duizend euro. Een van de broers had de doodstraf gekregen, de ander levenslang. De 11-jarige Sabrina Blue werd in 1983 vermoord in North Carolina. 

Volgens de advocaten van de zwarte broers waren de twee bang toen ze werden ondervraagd, werden ze onder druk gezet en hadden ze een laag IQ. McCollum was ten tijde van de ondervraging 19, zijn halfbroer Leon was 15. Op basis van dna-onderzoek is vastgesteld dat de twee onschuldig zijn. De man die het meisje vermoordde zit al vast voor een vergelijkbare verkrachting en moord, die hij een maand na Sabrina's dood beging. 

De broers kwamen vorig jaar al vrij, maar hun vrijspraak is nu officieel geworden. De schadevergoeding moet nog wel officieel worden goedgekeurd, maar dat wordt gezien als een formaliteit. 

© Redactie 2015
vs
bizar
henry mccollum
leon brown
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi