Premier Marokko komt in actie: onderzoek naar tv-show JLO

marokko
6
8 jun '15
De Marokkaanse premier Abdelilah Benkirane heeft een onderzoek gelast naar een tv-registratie van een concert dat Jennifer Lopez eind mei in de Marokkaanse hoofdstad Rabat heeft gegeven.

Dit meldt de BBC. Het optreden van de zangeres op het festival Mawazine werd uitgezonden door de publieke omroep 2M. De Marokkaanse premier spreekt van een ernstige overtreding en is van oordeel dat de concertregistratie schandelijke scènes bevat. De premier oordeelt dat de seksueel suggestieve uitzending in strijd is met de Marokkaanse mediawet. 

Afgelopen week lag de Marokkaanse minister van Communicatie Mustapha Al-Khalfi al onder vuur vanwege de de tv-uitzending. Benkirane eist volgens de BBC juridische maatregelen tegen de personen die verantwoordelijk zijn voor de omstreden uitzending. Hij vindt dat de uitzending deels onfatsoenlijk was en provocerend met scènes die indruisen tegen religieuze en morele waarden. 

Jennifer heeft overigens al eerder in Marokko opgetreden. Destijds kreeg zij hier geen problemen mee, maar deze shows werden dan ook niet uitgezonden op televisie. 

© Novum 2015
marokko
abdelilah benkirane
mawazine
mustapha al khalfi
jennifer lopez
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi