Moslimhaat: moslima in Londen geslagen en aan hoofddoek getrokken

buitenland
102
8 jun '15
Een islamitische vrouw is in Londen het slachtoffer geworden van een racistische aanval toen ze haar kinderen van school ging halen.

Dat meldt de Londen Evening Standard. Een groepje vrouwen zouden de vrouw hebben geslagen en geschopt omdat ze een hoofddoek draagt. Het slachtoffer was onderweg naar de islamitische Al Khair basisschool in het zuiden van Londen. De jonge moeder vreest voor de veiligheid van haar gezin en wil anoniem blijven. 'Ze trokken aan mijn hoofddoek en begonnen me te slaan en te schoppen', zegt de vrouw. 

De vrouw weet vrijwel zeker dat het om een islamofobe aanval gaat. 'Een vrouw hield mijn hoofd omlaag terwijl de anderen me probeerden te raken. Ze waren racistisch en gebruikten scheldwoorden.' Volgens de bron werd de politie ingeschakeld. Agenten hielden twee vrouwen van 18 en 35 jaar aan. 'We nemen elke overtreding serieus en hebben twee arrestaties verricht in verband met het onderzoek', zei een politiewoordvoerder. 

Het incident vond donderdag plaats maar de vrouwen zijn inmiddels vrij op borgtocht. Meerdere arrestaties worden niet uitgesloten. De twee gearresteerde vrouwen blijven nog verdachten in de zaak.

© Redactie 2015
islamhaat
islamofobie
groot-brittannië
londen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?