Kinderen getuige van liquidatie Zaandam

algemeen
17
9 jun '15
Bij een liquidatie in Zaandam is een groepje kinderen van een basisschool getuige geweest van het geweld.

Het slachtoffer van de schietpartij is de bij de politie bekende Amsterdammer Lucas Boom. De schietpartij was dinsdag op J. Kruijverstraat waar een schoolplein aan grenst. De scholen De Rietvink, Baken en Eiland zijn er in een pand gevestigd. Kinderen en ouders zijn opgevangen en krijgen hulp. Slachtofferhulp is ingeschakeld en burgemeester Zaanstad Geke Faber is naar de school gekomen. 

Boom werd neergeschoten bij zijn auto. Omwonenden hoorden een serie schoten, waarschijnlijk een stuk of tien. Op straat lag een behoorlijk aantal lege hulzen. Op een foto die circuleert is een van de vermoedelijke schutters te zien met een kalasjnikov-achtig wapen. Volgens de politie zijn er vier of vijf verdachten gezien, maar wordt daar nog onderzoek naar gedaan. 

Booms advocaat Gerald Roethof laat weten geschokt te zijn. Volgens hem is Boom nooit voor iets groots veroordeeld. B. is in het verleden onder meer in verband gebracht met de mislukte liquidatiepoging op Satudarah-kopstuk Etous Belserang in 2011, maar niet veroordeeld. Na de schietpartij was er veel politie op de uitvalswegen vanuit Zaandam. 

Agenten stonden onder meer bij de Coentunnel, waar het verkeer richting Amsterdam doorheen rijdt en op de A4 bij Schiphol. Getuigen zeggen dat de mogelijke daders vertrokken zijn in een bruine of leverkleurige bestelbus. 

© Novum 2015
zaandam
liquidatie
lucas boom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi