Man wil politie om tuin leiden door faken hartaanval

algemeen
7
15 jun '15
Een negentienjarige Zaandammer die in de nacht van zondag op maandag de politie om de tuin probeerde te leiden heeft daarvoor meerdere boetes gekregen.

Hij deed tijdens een controle in Zaandam net alsof hij last van zijn hart had, zette zijn stoel in de ligstand en vertelde de agenten dat hij naar het ziekenhuis werd gebracht. De man probeerde hiermee te verbloemen dat de zeventienjarige bestuurster van de auto geen rijbewijs had. Hij haalde tijdens de controle op de Wibautstraat nog meer halsbrekende toeren uit.

Terwijl de ambulance naderde, sprong hij zelf achter het stuur, terwijl er nog een politieman half in de auto zat. De agent wist het voertuig na enkele meters te stoppen. De vrouw die eerder achter het stuur zat, een zeventienjarige Zaandamse, bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. 

Zij werd meegenomen naar de politiewagen, wat de Zaandammer probeerde te verhinderen door de agent weg te duwen. Hierop is hij aanhouden. Hij bleek te hebben gedronken. De man is onder meer zijn rijbewijs kwijt. De vrouw kreeg een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs. 

© Novum 2015
opmerkelijk
hartaanval
zaandam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi