Oud-parlementslid Marokko opgepakt voor drugshandel in Nederland

marokko
35
15 jun '15
De geruchten deden al de ronde maar de arrestatie van een Marokkaans oud-parlementslid in Nederland is officieel.

In Roosendaal en Etten-leur werd vorige week een actie uitgevoerd door de politie om een internationale drugsbende te ontmantelen. Een van de gearresteerden is een man die in het verleden in het Marokkaans parlement zat, meldt het AD. Inmiddels heeft Marokko om uitlevering gevraagd. Het OM wil de berichten bevestigen noch ontkennen. De verdachte werd afgelopen week opgepakt en had een geldteller bij zich en 140.000 euro aan cash.

Uit controle blijkt hij miljoenen euro's te bezitten. Saillant detail: de man vluchtte in 2010 uit Marokko toen zijn naam werd genoemd in een grote drugszaak. Verschillende leden van dat drugsnetwerk hebben al straffen opgelegd gekregen. Drugsbaron Najib Zaimi kreeg de doodstraf en rechterhand Hicham Chouhou levenslang.    Coffeeshop Said Chaou is 50 jaar en woonde ruim twintig jaar in Nederland. In de jaren tachtig zou hij hier een fortuin hebben gemaakt om vervolgens een bouwbedrijf en coffeeshop te openen in Roosendaal. Die zaak werd gesloten omdat de regels niet werden nageleefd. In 2000 ging Chaou terug om in Marokko te investeren. 

Zeven jaar later ging hij de politiek in en werd parlementslid voor de partij Al Ahd. In 2008 bezocht hij Den Haag als parlementslid en hij staat bekend als de drijvende kracht achter de 18 september beweging voor de bevrijding van de Riffijnse Republiek.

© Redactie 2015
marokko
drugshandel
etten leur
roosendaal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?