Marokko reageert woest op aantijgingen over corruptie WK 2010

marokko
4
15 jun '15
Marokko heeft dan eindelijk gereageerd op aantijgingen over het betalen van smeergeld voor het organiseren van het WK in 2010.

Marokko was toen lang in de race om het WK te mogen organiseren maar Zuid-Afrika bleek aan het langste eind te trekken. Inmiddels is bekend dat Zuid-Afrika bakken met geld heeft gegeven om de stemming te manipuleren. Marokko kreeg namelijk twee stemmen meer. De FIFA stelt echter dat Marokko ook het nodige heeft gedaan aan zieltjes winnen met het geven van corruptiegelden. 

Het Nationaal Marokkaans Olympisch Comité en de Marokkaanse voetbalbond hebben zondag gezamenlijk een verklaring afgegeven. Zij noemen de aantijgingen lasterlijk, zeker omdat Marokko een land is dat 'integriteit en eerlijkheid hoog in het vaandel heeft staan'. 

Bovendien zou de FIFA Marokko veel beter moeten behandelen gezien de forse inspanningen om te voldoen aan de FIFA-eisen om een WK te morgen organiseren. In plaats daarvan geeft het 'tendentieuze en ongefundeerde berichten vrij', zo luidde de verklaring. Of Marokko nog claims gaat indienen voor het onterecht mislopen van het WK in 2010 is nog niet bekend.

© Redactie 2015
marokko
wk 2010
fifa
corruptie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?