El-Sissi benoemt weer ambassadeur in Israël

buitenland
13
22 jun '15
Egypte heeft zondag weer een ambassadeur in Israël benoemd. De vorige ambassadeur werd bijna drie jaar geleden teruggeroepen, toen schurkenstaat Israël een offensief begon in Gaza.

De nieuwe ambassadeur heet Hazem Khairat. Zijn benoeming is onderdeel van een reguliere herverdeling van diplomatieke posten die zondag bekend werd gemaakt. De vorige ambassadeur in Israël was nog maar een maand op zijn post toen de toenmalige president Mohammed Morsi hem terugriep om tegen het offensief in Gaza te protesteren. 

Morsi vervulde later wel een belangrijke bemiddelende rol tussen Israël en de Hamas-bestuurders in Gaza. De huidige president Abdel-Fattah el-Sissi heeft uiterst goede betrekkingen met Israël onderhouden sinds hij de democratisch gekozen Morsi in 2013 met een coup afzette en opvolgde. 

Dat komt het Palestijnse volk duur te staan omdat de grens met Egypte zeer belangrijk is om voorraden aan te vullen. El-Sissi handelt - als het om de grensovergang gaat - vooralsnog in het belang van Israël.

© Novum 2015
egypte
gazastrook
zionisten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?