Religieuze leiders Marokko staan voor nieuwe uitdaging: Daesh bestrijden op sociale media

marokko
31
23 jun '15
Een nieuwe generatie van Marokkaanse imams wordt belast met een nieuwe missie om radicalisme te voorkomen. Een van die punten is het bestrijden van Daesh op sociale netwerken.

De Raad van Ulema (Geleerden) in Marokko heeft dat als primair doel ingesteld. Hiervoor moeten imams en andere religieuze leiders wel noodzakelijk onderwezen worden om hun vaardigheden op dit gebied te verbeteren. Daarover wint het kennis in bij Arabische en Westerse experts op dit gebied, meldt Akhbar Al Yaoum. Deze nieuwe groep van moslimleiders wordt aangespoord om accounts op sociale netwerken zoals Facebook en Twitter te openen. 

Werkwijze Naast het plaatsen van nuttige updates zullen ze ook commentaar leveren op gruwelijke video's van radicale moslims. Denk daarbij aan onthoofdingsvideo's van Daesh. Deze reacties zullen bewijs uit de Koran moeten bevatten of uit de Soennah van onze geliefde profeet Mohammed (vzmh). Het brein achter deze nieuwe plannen is Ahmed Abbadi, een man die zeer dichtbij het koningshuis van Marokko zit. 

De uitvoering van deze doelstelling heeft hij inmiddels aangeboden bij universiteiten en moskeeën. Het ministerie van Islamitische Zaken houdt toezicht. Naast het bijschaven van de technische competenties moeten deze imams ook Frans en Engels leren. De Raad van Ulema staat overigens niet onder toezicht van het ministerie maar rapporteert rechtstreeks aan koning Mohammed VI. 

© Redactie 2015
marokko
daesh
isis
social media
facebook
twitter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi