Ramadan in Dubai: meer dan 100 mensen naar ziekenhuis na te veel eten

buitenland
38
23 jun '15
In de eerste vijf dagen van de Ramadan in Dubai moesten meer dan honderd mensen naar het ziekenhuis wegens zware buikpijn na teveel eten tijdens de iftar.

Dat meldt Arabian Business. 'Dergelijke cijfers zijn normaal tijdens de Ramadan', stelt dr. Mohamed Magdi de mensen gerust. Hij is als arts werkzaam op de spoedafdeling van ziekenhuis Burjeel. 'Het is wat we ongeveer elk jaar verwachten', zei hij tegen de bron. Volgens de website leden veel mensen aan buikpijn, maar ook aan oververhitting. Bij de meesten werd gastritis ontdekt, een acute ontsteking van het slijmvlies van de maag. 

Ook gastro-enteritis, een bacteriële infectie van de maag, werd veel geconstateerd bij de patiënten. Volgens Dr. Mohamed kan gastritis worden veroorzaakt bij het eten van verschillende soorten voedsel, in een zeer korte periode en na een lange dag vasten. Komt ons in ieder geval bekend voor. Hierdoor kunnen buikpijn en maagklachten ontstaan. 

Gastro-enteritis is weer een infectie veroorzaakt door bacteriën in voedsel. Een persoon die een hele dag niet gegeten heeft kan gevoeliger zijn voor bacteriën. Gastro-enteritis veroorzaakt diarree, ernstige maagpijn en overgeven. Dr. Mohamed wil alle moslims dan ook aanraden om geleidelijk aan te eten. 

Hij geeft als tip mee: eet een handjevol dadels met water of koffie en wacht vervolgens een uur voordat je zwaar voedsel eet.

© Redactie 2015
dubai
ramadan
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?