Moslima mag bus niet in om boerka (video)

algemeen
138
25 jun '15
Een moslima is door een buschauffeur van vervoersbedrijf Arriva geweigerd omdat ze een boerka draagt.

Op Facebook publiceerde Khadija een video waarin te zien is dat ze voor de deur van een bus staat in Oosterhout. De chauffeur zegt dat ze de bus niet in mag omdat ze een boerka draagt. 'Ik ben een paar dagen geleden geweigerd in de bus omdat ik een boerka draag. Het incident is gefilmd en heb besloten de video te delen op social media', klonk het op haar Facebookpagina.  

'Ik hoop hiermee oprecht dat zusters die ook een boerka dragen dit nooit mee hoeven maken', schrijft ze bij het filmpje. Momenteel is het slachtoffer bezig met het schrijven van een klachtbrief naar Arriva. 

Excuses The Post Online laat weten dat Arriva inmiddels excuses heeft aangeboden en dat de vrouw ten onrechte geweigerd is. 'Alleen wanneer iemand met een vervoerbewijs reist met daarop een pasfoto (zoals een persoonlijke OV-chipkaart), moet deze persoon zich kunnen identificeren. Wij willen als Arriva onze excuses aanbieden aan deze vrouw.'

Arriva gaat verder: 'De buschauffeur heeft de vrouw ten onrechte geweigerd. Het incident wordt intern met de chauffeur opgepakt. Daarnaast brengen we de regels hieromtrent opnieuw onder de aandacht bij onze chauffeurs, zodat er geen onduidelijkheid bestaat over het beleid. De desbetreffende vrouw heeft nog geen contact met ons opgenomen betreffende het incident'.

© Redactie 2015
boerka
boerkaverbod
islamhaat
arriva
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?