'Stop de talibanisering van Marokko'

marokko
240
26 jun '15
Duizenden Marokkanen tonen zich solidair met twee jonge vrouwen die in de buitenwijken van Agadir werden gearresteerd omdat ze zich onfatsoenlijk kleedden.

Op sociale netwerken, vooral op Facebook, hebben duizenden hun boze stem geuit nadat de lokale autoriteiten de twee vrouwen arresteerden en aanklaagden. Op 6 juli moeten ze voor de rechter verschijnen. Op Avaaz is een petitie gestart om solidariteit met de vrouwen te tonen. Inmiddels zijn er ruim 10.000 handtekeningen binnengekomen. 'Dit is een schending van de beginselen van een samenleving en de veiligheid van burgers', valt te lezen bij de petitie. 

De twee kapsters noemen hun arrestatie een inbreuk op individuele vrijheden en een schending van de mensenrechten. Duizenden anderen steunen het tweetal hierin. Velen zijn bang dat dergelijke arrestaties slecht zijn voor de reputatie van Marokko als land van openheid, tolerantie en respect. 

Talibanisering 'Marokko sloopt de vrijheden van vrouwen, hun fundamentele rechten, door een mentaliteit van de Middeleeuwen, we zijn het zat! We moeten de talibanisering van Marokko stoppen', zegt Rachid Berrada uit Casablanca. Fatima Robay, professor aan de universiteit van Fes, ziet in de autoriteit medeplichtigen omdat ze niet optreden. 

'Ik vraag me af waarom ze hun ogen en oren sluiten voor deze afschuwelijke dingen. Zijn onze ambtenaren niet medeplichtig?', vraagt ze zich hardop af.

© Redactie 2015
marokko
agadir
kleding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?