Demonstratie om dood Mitch compleet uit de hand gelopen

algemeen
322
30 jun '15
De demonstratie bij het politiebureau De Heemstraat in Den Haag naar aanleiding van de dood van de Arubaan Mitch Henriquez is maandagavond uit de hand gelopen.

De politie sprak van een grimmige sfeer. De Mobiele Eenheid is in actie gekomen. De politie heeft charges uitgevoerd. Agenten werden bekogeld en er werd met vuurwerk naar hen gegooid. Tientallen agenten zijn op de been. Die willen voorkomen dat het politiebureau wordt bestormd. Een politiewoordvoerder kon nog niets zeggen over aanhoudingen. 

De woedende betogers gooien met stukken meubilair en belagen daarmee ook de agenten. Ook hebben ze barricades gemaakt over de volle breedte van de straat. De actievoerders gebruiken daar metershoge hekken voor. Die stonden bij bouwputten. 

Openbaar vervoer Het openbaar vervoer in de buurt is stilgelegd. De demonstranten en de politie stonden op dertig meter afstand tegenover elkaar. Ongeveer vijfhonderd betogers waren samengestroomd om te protesteren. De actievoerders roepen leuzen als ,,Politie moordenaars!'' Het protest begon rond 20.00 vrij rustig.

Henriquez kwam om het leven nadat hij door agenten hardhandig werd gearresteerd. Uit beelden blijkt dat Mitch onwel werd, maar dat agenten niet van hem af gingen en geen ambulance opriepen. Sterker nog: het levenloze lichaam van Henriquez werd nog heen en weer gesleept en vervolgens in een politiebusje gegooid.

© ANP 2015
mitch henriquez
den haag
de heemstraat
rellen
politiegeweld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?